Imprimare

Managerul Spitalului Floreasca, urmarit penal in dosarul Adrian Nastase

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, a fost audiat in dosarul lui Adrian Nastase. In plus, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru acuzatia de favorizare a infractorului, la fel ca in cazul medicului Serban Bradisteanu, realitatea.net.

Radu Macovei a fost pus sub invinuire insa nu a dorit sa faca nicio declaratie presei. Avocatul acestuia, Cristian Ene, nu a vrut sa divulge calitatea pe care o are si a declarat ca medicul s-a prezentat la DNA in calitate de cetatean.

Pe de alta parte, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr. Vasile Astarastoae, este de parere ca medicii au obligatia de a pune mai presus de orice pacientul.

"A fost un adevarat circ care submineaza increderea intre medici si pacienti. Medicii sunt obligati sa puna interesul oamenilor deasupra tuturor. Cat despre procurori, sa se lanseze pe piata in momentul in care au si probe", a precizat prof.dr. Vasile Astarastoae, adaugand ca nici medicii si nici managerii "nu erau pregatiti sa-l duca pe Nastase cu mascatii, cu elicopterele" si ca "lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa aduca atingere muncii medicilor".

Se pare ca audierile nu se opresc aici, vor mai fi citati si alti medici care au facut parte din comisia care a decis internarea la Spitalul Floreasca din Capitala a fostului premier Adrian Nastase. Un lucru important care a dus la aceasta situatie este expertiza medicilor legisti care a aratat ca Adrian Nastase nu avea nevoie de internare si ca putea fi tratat la Spitalul Rahova.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Managerul-Spitalului-Floreasca_-urmarit-penal-in-dosarul-Adrian-Nastase_17245/

lauff lautf laurf