Imprimare

Un asigurat poate avea maximum trei co-asigurati, conform proiectului Legii Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul noii legi a sanatatii prevede ca romanii vor plati suplimentar la sanatate in conditiile in care au in familie persoane fara venituri, anunta realitatea.net.

Prin intermediul proiectului legislativ, proiectul isi propune sa adune bani, astfel incat sa acopere deficitul care in prezent este de aproape 3 miliarde de lei.

Conform proiectului, un slariat va fi nevoit sa plateasca pentru rudele care nu realizeaza venituri, fie ca vorbim de sot sau sotie, ori de parinti. Prin urmare, orice salariat poate avea maximum trei co-asigurati, si pentru fiecare va plati procentul de 5,5% calculat la salariul minim pe economie. Daca venitul este mai mic de salariul minim pe economie, sumele vor fi platite din bugetul de stat.

"In momentul in care exista o categorie de persoane care este scutita de la plata contributiei dar beneficiaza de asigurari de sanatate, in situatia in care aceste persoane erau scutite prin legi speciale, proiectul de lege spune ca pentru ele va trebui sa plateasca statul, la minimum polisibil, adica cota procentuala se aplica la salariul minim pe economie", a declarat Calin Alexandru, director asistenta medicala din MS.

MS vrea sa adune bani si prin dublarea taxei de viciu sau prin directionarea unor sume din taxa RCA catre medicina de urgenta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-asigurat-poate-avea-maximum-trei-co-asigurati_-conform-proiectului-Legii-Sanatatii_17244/

lauff lautf laurf