Imprimare

Cardiolog suspendat pentru ca a tratat de infarct un pacient care nu avea aceasta afectiune

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unui cardiolog de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina i-a fost suspendat contractul de munca incepand de miercuri dupa ce medicul respectiv a tratat timp de doua zile de infarct un pacient care nu suferea de aceasta afectiune, anunta Agerpres.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat miercuri ca medicului Mircea Andritoiu i-a fost suspendat contractul de munca in urma unei decizii a Comitetului Director al spitalului, care a decis sa sanctioneze administrativ cardiologul in urma sesizarii unui pacient diagnosticat gresit si tratat de o boala de care nu suferea.

"In aceasta perioada, Comisia de Disciplina a spitalului si Colegiul Medicilor efectueaza cercetari si cat timp vor dura cercetarile medicul cardiolog Mircea Andritoiu are contractul de munca suspendat. La finalul cercetarilor, in functie de rezultatul acestora, medicul se va intoarce la spital. Comitetul Director a luat decizia suspendarii contractului de munca medicului Andritoiu pentru ca un pacient a sesizat, in scris si ulterior si verbal, faptul ca timp de doua zile a fost tratat la Terapie Intensiva pe baza diagnosticului de infarct, dar el nu facuse infarct", a spus Andrei Iordache.

Potrivit managerului SJU Slatina bolnavului in cauza i s-a facut o electrocardiograma (EKG) in mod gresit si in functie de aceasta analiza gresita medicul Andritoiu a stabilit diagnosticul de infarct. Pacientul tratat inutil a sesizat cele intamplate conducerii spitalului care a decis sanctiune administrativa impotriva medicului si o ancheta ce vizeaza toate cadrele medicale care s-au ocupat de caz.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardiolog-suspendat-pentru-ca-a-tratat-de-infarct-un-pacient-care-nu-avea-aceasta-afectiune_17251/

lauff lautf laurf