Imprimare

Sase comune din Salaj nu au medic de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

24 dintre cele 57 de comune ale judetului Salaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice, iar sase dintre ele nu au medic de familie, arata datele prezentate de Ligia Marincas, sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, in sedinta lunara a comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice, informeaza Agerpres.

"Referitor la numarul medicilor de familie din judetul Salaj, facem precizarea ca sunt 117 medici de familie dintre care 55 in mediul urban, respectiv 62 in mediul rural. In momentul de fata exista sase comune fara medic de familie - si anume Benesat, Carastelec, Lozna, Treznea, Cristolt si Cosei. Cinci dintre acestea sunt deservite de medicii de familie din alte localitati, comuna Coseiu fiind singura care nu beneficiaza de servicii medicale de familie. De asemenea, la nivelul judetului functioneaza 61 farmacii, din care 35 in zona urbana si 26 in zona rurala, cu precizarea ca in zona rurala exista si 22 de puncte farmaceutice", a declarat Oana Ciobanu, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului.

In ceea ce priveste serviciile medicale stomatologice, in judetul Salaj sunt 125 de cabinete stomatologice, dintre care 88 isi desfasoara activitatea in mediul urban, iar 39 in mediul rural.

Prefectul judetului, Filonas Chis, a cerut ca la prima sedinta pe care Institutia Prefectului o va avea cu primarii din judet sa participe reprezentantii DSP si cei ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), precum si reprezentantii farmacistilor si medicilor, "pentru a crea un liant, astfel incat sa se gaseasca solutii pentru atragerea medicilor si unitatilor farmaceutice si catre mediul rural".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sase-comune-din-Salaj-nu-au-medic-de-familie_17256/

lauff lautf laurf