Imprimare

Se cauta solutii prin care persoanele cu dizabilitati sa sune la 112

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Toate persoanele ar trebui sa beneficieze de serviciul de urgenta 112, inclusiv cele care au diferite dizabilitati. Pentru a se respecta principiile egelitatii de sanse, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va organiza o intalnire cu reprezentantii asociatiilor si fundatiilor care au ca domeniu principal de activitate incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, anunta Agerpres.

Intalnirea urmareste identificarea unor solutii tehnice de apelare a Numarului National Unic European 112, posibil a fi implementate intr-o etapa imediata, precum si a modalitatilor de utilizare a acestora in vederea facilitarii accesului direct al persoanelor cu deficiente psihosenzoriale la serviciile de urgenta. Odata operationalizate, aceste masuri ar putea veni in ajutorul a peste 35.000 de persoane cu deficiente de auz si de vorbire.

Legislatia in vigoare prevede faptul ca STS, prin Centrele unice pentru apeluri de urgenta, "are obligatia de a primi apeluri de la persoane cu dizabilitati prin intermediul terminalelor telematice utilizate in retelele publice, in limitele tehnic fezabile".

STS, prin Directia Apel Unic de Urgenta, are definite proceduri operationale de preluare a unor astfel de apeluri. De asemena, a fost pregatit pentru implementare un proiect prin care urgentele vor putea fi anuntate prin SMS.

Asociatiile si fundatiile interesate sunt rugate sa contacteze STS in intervalul 19 iulie - 10 august 2012, la numarul de telefon 0212022188, fax: 0212234175 sau prin email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Reamintim ca in judetul Buzau a fost lansat un proiect pilot care le permite persoanelor cu deficiente de vorbire si auz sa apeleze Serviciul Unic de Urgenta 112. Initiativa aprtine lui Ionica Tarau, coordonatorul Asociatiei 1 Iunie si a venit in sprijnul celor 700 de persoane surdo-mute din judet.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Se-cauta-solutii-prin-care-persoanele-cu-dizabilitati-sa-sune-la-112_17259/

lauff lautf laurf