Finantare pentru implementarea a 11 proiecte de sanatate
11 proiecte pe sanatate vor primi finantare anul acesta. Proiectele castigatoare au fost selectate dintr-un numar de 71 inscrise in cadrul programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”.
Activitatile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta sunt: reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare in mediul rural sau urban. Ele vor fi implementate in judete precum Alba, Bihor, Botosani, Calarasi, Constanta, Dolj, Mures, Prahova, Salaj, Suceava si municipiul Bucuresti.
Alaturi de cele 11 proiecte din domeniul sanatatii, in acest an vor primi fonduri si 5 proiecte pe mediu. Bugetul total alocat pentru sustinerea proiectelor este de 250.000 de dolari, iar valoarea finantarii pentru fiecare proiect variaza intre 45.000 si 90.000 de lei.
“Programul creste, an de an, prin proiecte ambitioase cu rezultate durabile care raspund nevoilor partenerilor nostri sociali, in sectoarele sanatate si mediu. Ne bucuram ca si in acest an vom sprijini peste 50.000 de persoane, din mai multe regiuni geografice, care se confrunta cu probleme complexe”, sustine Yerzhan Orynbassarov, vicepresedinte senior al Grupului Rompetrol.
In perioada 1 - 15 iulie, au fost semnatate contractele de finantare, iar din august se va incepe implementarea proiectelor.
Programul national “Impreuna pentru fiecare” a fost lansat in 2009, ca parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sanatate si protectia mediului. In perioada 2009 – 2011, compania a alocat peste 750,000 USD pentru implementare a 55 de proiecte in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct a 200.000 de persoane.
In perioada desfasurarii celor trei editii ale programului „Impreuna pentru fiecare”, au fost inscrise 800 de proiecte, iar 55 de comunitati locale au primit finantare pentru proiectele lor la nivel national. Bugetul alocat de implementarii proiectelor a depasit 700.000 euro. De exemplu, cabinetul medical din cadrul Scolii Generale Ep N. Popoviciu Beius, judetul Bihor, a fost renovat si dotat prin acest program. Elevii si dentistii scolari din Navodari, judetul Constanta au un cabinet stomatologic scolar performant, datorita acestui program. Statia de sterilizare a Spitalului Municipal Orastie, judetul Hunedoara, a fost reabilitata tot la fel. In cadrul programului "Impreuna pentru fiecare" a mai fost modernizat Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gh.Preda" din Sibiu, un dispensar a fost inaugurat in judetul Dolj, iar Spitalul Sfanta Maria din Iasi a fost reabilitat. Compartimentul de traumatologie-ortopedie al Spitalului Orasenesc „Regele Carol I”, din localitatea Costesti, judetul Arges, a fost si el reabilitat.
In 2011, au fost finantate 10 proiecte pe sanatate pentru care s-a alocat un buget de peste 500.000 de euro. Printre unitatile medicale care au fost reabilitate se numara Spitalul Municipal din Campia Turzii, doua unitati medicale din Sibiu - sectia de Psihiatrie Pediatrica a Spitalului “Dr. Gheorghe Preda” si dispensarul din comuna Micasasa - si un dispensar medical "in varsta" de 55 de ani din comuna Lita din judetul Teleorman, reabilitat complet pentru prima oara.
Autor: Mirabela VIasu
Sursa: PaginaMedicala.ro