Imprimare

Infectiile cu legionella pneumophila, frecvente in timpul verii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Printre cele mai temute bacterii care apar in aceasta perioada a anului se numara legionella pneumophila, care este in corelatie cu aparatul de aer conditionat, unde se dezvolta, sustine dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", citat de Agerpres.

Potrivit medicului, in cazul in care o persoana face pneumonie cu acest germene si nu este diagnosticata la timp si instituit tratamentul lucrurile se pot agrava.

"Caldura favorizeaza enterovirusurile care pot determina afectare digestiva, mai sunt infectii de sezon care dau clasicele guturaie, in principal din cauza diferentelor mari de temperatura, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai putin frecvente", a declarat medicul.

In general, in perioadele de canicula se dezvolta infectii de tract respirator superior - faringite, sinuzite, laringo-traheite - si de tract inferior, pulmonare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Infectiile-cu-legionella-pneumophila_-frecvente-in-timpul-verii_17273/

lauff lautf laurf