Imprimare

Medicii asteapta cu interes terapii fara interferon in hepatita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii si pacientii asteapta cu interes terapii fara interferon in hepatita, anunta Agerpres.

"Sunt studii care s-au desfasurat inclusiv in clinica noastra, cu trei pastile antivirale, numai tablete, si care au dat rezultate chiar dupa o terapie de scurta durata. Cunosc un pacient care dupa patru luni cu astfel de tablete la un an de zile este cu viremie nedetectabila. Probabil viitorul va fi al acestor terapii fara interferon, mai ales pentru pacientii care sunt intr-un stadiu avansat de boala, au boli asociate", a declarat dr. Adriana Motoc, de la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale ''Victor Babes".

Potrivit acesteia, in alte tari din lume tripla terapie este decontata. In Romania, in schimb, nu.

"Aceasta terapie tripla ar putea fi salvatoare pentru pacientii care nu au raspuns la terapia standard si care au fibroza severa, nu au timp sa astepte intrarea pe piata a unei terapii ieftine, mai putin agresive, care inseamna de la anul 2015 in sus. Pentru unii pacienti poate ca ar fi imperios necesar sa se inscrie in aceasta terapie.

In Romania acest tip de terapie a fost acordat unor bolnavi intr-un program compasional pentru pacientii cu fibroza severa. Programul este in derulare", a continuat medicul.

Una dintre bolile silentionase este hepatita, afectiune raspunzatoare pentru 1 milion de decese la nivel mondial in fiecare an. In conditiile in care peste jumatate de miliard de pacienti din intreaga lume sunt infectati cu virusul B sau C, nevoia unor campanii de educare si de constientizare se face tot mai simtita.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-asteapta-cu-interes-terapii-fara-interferon-in-hepatita_17272/

lauff lautf laurf