Imprimare

96 de cadre medicale, deficitul la Spitalul de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou Suceava

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava are un deficit de 96 de cadre medicale. In a doua jumatate a lunii august se va organiza un concurs pentru ocuparea a 15 posturi de medici si asistenti medicali, sustine purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Tiberiu Bradatan, citat de Agerpres.

Cele 15 posturi au fost eliberate incepand cu 1 ianuarie 2012, si fac parte din cele 2.766 de posturi deblocate de Ministerul Sanatatii. Din pacate, potrivit lui Bradatan, prin noile angajari nu se va rezolva problema lipsei de personal. Numai la Unitate de Primire Urgente (UPU) din cadrul spitalului ar fi nevoie de inca zece doctori. Din acest motiv, desi o consultatie acordata unui pacient venit la UPU ar trebui sa dureze 20 de minute, in realitate, un medic urgentist consulta 8 - 10 persoane intr-o ora.

Totodata, managerul Spitalului Municipal Falticeni, Mircea Lupu, a declarat ca unitatea medicala este deservita de 342 de angajati, in conditiile in care minimum necesar ar fi de 501.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/96-de-cadre-medicale_-deficitul-la-Spitalul-de-Urgenta-_Sfantul-Ioan-cel-Nou_-Suceava_17277/

lauff lautf laurf