Imprimare

Zaharul, benefic in lupta impotriva bolilor legate de neuro-degenerescenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un recent studiu arata efectul benefic al zaharului asupra creierului: el ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescenta, printre care boala Alzheimer, anunta Agerpres.

Studiul, realizat de Alex Parker, profesor de patologie si biologie celulara, a fost desfasurat la centrul spitalicesc de la Universitatea din Montreal. Echipa cercetatorului a recurs la Caenorhabditis elegans, un viermisor de 1 mm lungime, folosit adesea pentru studierea unor aspecte biologice. In prima faza, rezultatele au deceptionat.

"Chiar daca restrictia calorica pare ca imbunatateste sanatatea in general, de-a lungul anilor am incercat sa gasim efecte benefice in modelele noastre de neuro-degenerescenta. Am vazut ca efectele erau nesemnificstive sau deloc", a declarat Alex Parker, care a decis apoi, impreuna cu echipa, sa schimbe strategia.

In loc sa scada caloriile din regimul alimentar al viermilor, le-au administrat mari cantitati de glucoza (zahar). Rezultatele i-au uimit pe cercetatori.

Prin urmare, viitoarele studii trebuie sa incerce sa puna la punct demersuri terapeutice pe baza de zahar, care sa tinteasca doar neuronii, evitand astfel inconveniente ca tendinta de a duce la obezitate si diabet.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Zaharul_-benefic-in-lupta-impotriva-bolilor-legate-de-neuro-degenerescenta_17279/

lauff lautf laurf