Imprimare

Medicii de la Grigore Alexandrescu realizeaza primul implant cohlear cu portelectrod lung

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti vor realiza primul implant cohlear cu portelectrod lung. Interventia va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, la mai mult de jumatate de an distanta de la realizarea primului implant cohlear cu electrod perimodiolar.

Echipa de specialisti care va realiza interventia este formata din dr. David Lucian - cofochirurg, dr. Adrian Tudor - audiolog pentru reglajul implantului cohlear si seful compartimentului de audiologie al spitalului, dr. Dan Masariu - medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucuresti, medicul anestezist Dan Corneci si logopedul psiholog Gabriela Stoica.

Pacienta care va beneficia de acest tip special de proteza auditiva este o fetita in varsta de 11 ani, careia i s-a pus o proteza in urma cu sapte ani, care insa s-a dovedit ineficienta. Micuta s-a prezentat la medic pentru diagnostic in urma cu sase luni, iar dupa efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat ca suferea de o hipocuzie neurosenzoriala cu scadere pe frecventele medici si inalte peste 85 de decibeli.

"Consultul logipedic a indicat ca fetita vorbea articulat, dar nu putea intelege si nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea in mediul de zgomot. De aceea, s-a decis implantarea cohleara cu portelectrod lung pentru a stimula cat mai aproape filetele nervului auditiv", sustin reprezentantii unitatii medicale.

Medicii sustin ca printre beneficiile aduse de implantul cohlear se numara: aducerea pragului auditiv spre valori normale, imbunatatirea perceperii vorbirii, favorizarea dezvoltarii si imbunatatirea labolecturii. De asemenea, implantul aduce informatiile sonore direct la nervul auditiv prin curenti electrici slabi, fara a strabate calea conventionala formata din urechea externa, medie si interna.

Pe plan mondial, implantul se face la un an de zile, dupa ce copilul este depistat prin screening auditiv, sustine dr. Adrian Tudor.

Costul interventiei se ridica la suma de 25.000 de euro, bani care provin partial din buzunarul pacientului. Restul de fonduri urmeaza sa fie completate din sponsorizarile obtinute de catre managerul unitatii medicale, prof.univ.dr. Dan Mircea Enescu.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-la-_Grigore-Alexandrescu_-realizeaza-primul-implant-cohlear-cu-portelectrod-lung_17264/

lauff lautf laurf