Imprimare

A fost realizat vaccinul care determina sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii de la Universitatea Ottawa si de la Spitalul Ottawa au conceput un vaccin care ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului. Serul este rezultatul eforturilor depuse in ultimii ani pentru a folosi sistemul imunitar ca leac pentru cancer, informeaza descopera.ro.

Cum terapia cu radiatii suprima sistemul imunitar, cercetarile asupra sistemului imunitar intentioneaza sa il activeze pentru a ataca toate tipurile de cancer. Solutia gasita de cercetatorii canadieni este compusa din celule ale tumorii care contin o forma modificata a stomatitei veziculoase.

Vaccinul a stimulat cu succes sistemul imunitar in experimentele realizate pe soareci, reducand si chiar eliminand complet cancerul in anumite cazuri.

"Practic, acest vaccin «explica» sistemului imunitar contra cui sa lupte. Pentru ca acest virus este atat de strain si pentru ca se afla in celulele canceroase, sistemul imunitar se trezeste si realizeaza ca acele celule reprezinta un «inamic», distrugand nu doar virusul, ci si celulele canceroase", a explicat dr. Rebecca Auer, cercetator la The Ottawa Hospital Research Institute.

Cercetatorii cred ca vaccinul poate fi perzonalizat pentru fiecare pacient. El antreneaza sistemul imunitar sa detecteze toate celulele canceroase infectate, ceea ce ar putea ajuta la combaterea micilor focare de cancer, greu de localizat, care in mod normal ar putea sa se dezvolte din nou in corpul pacientului.

„Astfel, este vorba de un vaccin foarte personalizat. Fiecare tumoare a pacientului ar putea fi folosita pentru a crea propriul sau vaccin. Este entuziasmant, pentru ca se pare ca functioneaza”, a mai adaugat dr. Auer.

Vaccinul va fi supus testelor clinice pe oameni incepand cu anul viitor si daca acestea se vor incheia cu succes, el va fi lansat pe piata in urmatorii ani, dupa ce va obtine toate aprobarile necesare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-realizat-vaccinul-care-determina-sistemul-imunitar-sa-lupte-impotriva-cancerului_17284/

lauff lautf laurf