Imprimare

Schimb de experienta in traumatologia de razboi intre americani si romani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Trei medici militari americani au participat un seminar in cadrul caruia au prezentat medicilor constanteni cazuri cu privire la traumatologia de razboi, anunta Agerpres.

"Ceea ce facem noi acum este o promovare a schimbului de experienta care ar trebui sa aiba loc din ce in ce mai des intre medici din Romania ai medici din alte tari, astfel incat medicii noatri sa le impartaaeasca dumnealor din experienta pe care o au, iar dumnealor sa le impartateasca medicilor noatri experienta pe care o au in chestiuni privind traumatologia de razboi. Vor fi adoptate mai multe teme, ne referim la leziuni traumatice pe care le-au rezolvat pe front in Afganistan, managementul arsurilor, psihologia razboiului etc. Sunt mai multe teme pe care le vor descrie pe indelete. Vor mai exista astfel de schimburi de experienta", a afirmat directorul DJSP Constanta, dr. Constantin Dina.

Prezenti la conferinta de presa, cei trei medici militari au afirmat ca sunt bucurosi de colaborarea cu medicii romani.

"Avem experienta in traumatologie, suntem pe o perioada de un an in zona Marii Negre. Seminarul va reflecta experienta acumulata in traumatologia de razboi, asociata cu conflictele din Irak ai Afganistan ai suntem bucuroai ca putem impartaai din experienta noastra", a declarat James Flood.

Evenimentul a fost organizat de Directia Judeteana de Sanatate Publica (DJSP) Constanta, in parteneriat cu spitalul judetean ai cu un batalion medical din cadrul armatei Statelor Unite ale Americii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Schimb-de-experienta-in-traumatologia-de-razboi-intre-americani-si-romani_17289/

lauff lautf laurf