Imprimare

Cepoi: Varianta sa incasezi bani in privat si sa tratezi pacientul in public nu poate fi acceptata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Raportul dintre spitalul public si cel privat va fi reglementat in noul contract cadru privind asistenta medicala, a anuntat ministrul Sanatatii Vasile Cepoi, citat de Mediafax.

Acesta a explicat ca varianta sa incasezi bani in privat si sa tratezi pacientul in public nu poate fi acceptata. Medicul sustine ca reglementarea raportului intre spitalul public si cel privat trebuie sa existe mai ales in situatia in care atunci cand starea unui pacient se agraveaza in privat este trimis in sistemul de sanatate public.

"Sunt doua modalitati: fie spitalul privat este obligat sa plateasca toate cheltuielile pentru pacientul transferat, pana la rezolvarea lui - o varianta, si alta varianta, mai simpla - spitalul privat se asigura pentru situatia asta si, cand transfera un pacient din privat in public, suporta asiguratorul", a declarat ministrul Sanatatii.

"Nu e normal ca unul sa ia banul si altul sa faca treaba. Acum se fac analize - cati pacienti se transfera de la privat catre stat. Fenomenul se va dezvolta", a continuat Cepoi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi_Varianta-sa-incasezi-bani-in-privat-si-sa-tratezi-pacientul-in-public-nu-poate-fi-acceptata__17288/

lauff lautf laurf