Imprimare

Coreea de Sud va permite accesul seropozitivilor in tara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coreea de Sud si-a anuntat intentia de a suspenda masurile care interzic bolnavilor seropozitivi intrararea in tara. Gestul, anunta cu ocazia Conferintei internationale privind SIDA, a fost salutat de catre directorul executiv al Programului Comun al Natiunilor Unite pentru HIV/ SIDA (UNAIDS), Michel Sidibé, citat de Agerpres.

Un numar de douazeci de multinationale cerusera inainte ridicarea acestui tip de restrictii inca aplicate in 46 de tari , printre care Rusia, Egipt, Israel, Qatar. "Persoanele care vor sa intre in tarile care aplica restrictii sunt cel mai adesea obligate sa minta in ceea ce priveste statutul lor serologic. Dar, ele risca sa fie expulzate imediat daca se descopera, de exemplu, la vama ca au asupra lor medicamente care se iau in aceasta situatie", sustine Deborah Glejser, purtatorul de cuvant al Grupului SIDA Geneva, o asociatie elvetiana.

Acum doi ani, administratia Obama a eliminat interdictia impusa seropozitivilor de a intra pe teritoriul Statelor Unite. "Aceste masuri nedemne fusesera aplicate in 1987, intr-un climat de paranoia si de isterie creat in jurul virusului HIV", sustineStephen Lewis, fost trimis special al UNAIDS in Africa.

Alte tari au urmat exemplul americanilor si au eliminat restrictiile impuse seropozitivilor: Armenia, in iulie 2001, Republica Fiji, in august 2011, si Republica Moldova, luna trecuta.

Conferinta de la Washington are loc la 22 de ani dupa cea de la San Francisco.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Coreea-de-Sud-va-permite-accesul-seropozitivilor-in-tara_17291/

lauff lautf laurf