Imprimare

Multi britanici spitalizati mor din cauza deshidratarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Deshidratarea a fost un factor care a contribuit la decesul a 816 pacienti in spitalele din Anglia si tara Galilor in 2009, arata raportul Biroului National de Statistica din Marea Britanie "O acuzatie teribila pentru Serviciul National de Sanatate (NHS)", a declarat Katherine Murphy din cadrul Asociatiei Pacientilor, citata de Agerpres.

Solutia pentru a evita deshidratarea este crearea unei culturi in care personalul medical din spitale sa se asigure ca pacientii primesc suficiente lichide, sustine dr. Claire Chambers, conferentiar in cadrul Oxford Brookes University.

Aceasta situatie a fost adusa in centrul atentiei dupa dezvaluirea cazului lui Kane Gorny, in varsta de 22 de ani, care a fost internat in mai 2009 intr-un spital din sudul Londrei pentru o operatie de inlocuire de sold, insa in trei zile el a murit de sete, dupa ce personalul medical l-a ignorat cand a cerut apa. In plus, cadrele medicale au ignorat si simptomele de deshidratare despre care expertii afirma ca sunt "usor de recunoscut".

Cand Kane, in disperare, a sunat la 999 de pe telefonul lui mobil, un politist care a raspuns apelului a auzit strigatele disperate ale barbatului catre asistente: "Imi puteti da putina apa?". Kane suferea de o forma de diabet care ii impiedica organismul sa retina apa. Cu toate acestea, raspunsul medicilor si al asistentelor a fost sa-l sedeze, fara sa-i administreze lichide intravenos sau sa-l monitorizeze in timp ce zacea inconstient.

Ancheta privind moartea lui Kane la Spitalul St. George din sudul Londrei a provocat revolta populatiei. A fost condamnat comportamentul extrem de inuman al personalului medical care a refuzat sa-i dea apa unui barbat imobilizat si aflat in imposibilitatea de a se da jos din pat din cauza operatiei chirurgicale. La fel de alarmant a fost si faptul ca medicii si asistentele nu au putut recunoaste semnele deshidratarii sau sa-si dea seama de motivul pentru care barbatul cerea cu atata insistenta apa. Mai mult, asistentele "au crezut ca acesta avea o fixatie pentru apa".

"Deshidratarea este o problema uriasa care creste semnificativ riscul unui pacient de a muri in spital", explica dr. Mark Thomas, nefrolog in cadrul Heart of England NHS Foundation Trust.

Moartea tragica a lui Kane este un exemplu extrem al unei probleme mult mai extinse: pacientii pur si simplu nu primesc suficienta apa. "Personalul medical ignora deseori importanta enorma a hidratarii pacientilor din spitale", sustine Rick Wilson, din cadrul British Dietetic Association.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Multi-britanici-spitalizati-mor-din-cauza-deshidratarii_17292/

lauff lautf laurf