Imprimare

(P)Tichetele de masa pot asigura o nutritie adecvata angajatilor din domeniul medical

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Si personalul tau medical are nevoie sa manance la pranz! Angajatii vor fi mai productivi si mai sanatosi, aspect care va avea impact direct asupra calitatii ingrijirii pe care o vor primi pacientii. Ofera-le tichete de masa, mai ales ca statul roman iti ofera facilitati fiscale deosebite: deductibilitate 100% si scutire de la plata taxelor salariale.

 

Adeseori, cei care nu reusesc sa aiba grija de ei sunt chiar angajatii din domeniul medical, din cauza ritmului alert in care lucreaza si a urgentelor care sunt intotdeauna mai importante decat masa. Personalul medical stie mai bine decat orice alta persoana din alte domenii de activitate cat de importanta este o nutritie corecta pentru a putea avea o stare de sanatate buna si concentrare adecvata. Medicina este un domeniu extrem de provocator, iar personalul medical, pe fondul unei nutritii haotice si de slaba calitate, a unui ritm de munca alert si a expunerii la boli prezinta un risc crescut de imbolnavire. Tocmai de aceea Sodexo Motivation Solutions incurajeaza angajatii din domeniul medical sa utilizeze tichetele de masa pentru a servi masa si a avea grija sa manance sanatos.

 

Nutritia angajatilor la locul de munca a devenit in ultimii ani o prioritate a institutiilor internationale care elaboreaza politici privind stimularea ocuparii si protectia fortei de munca. Studiile medicale realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca angajatii care nu mananca la pranz au un potential crescut de a dezvolta boli si au o performanta scazuta in munca. Din pacate in Romania acest fenomen al angajatilor care nu mananca in timpul zilei este destul de raspandit. Organizatia Internationala a Muncii recunoaste ca o nutritie adecvata are un impact pozitiv asupra securitatii si sanatatii in munca si asupra productivitatii la locul de munca si recomanda angajatorilor includerea nutritiei adecvate in standardele de protectie a muncii.

 

Tichetul de masa a fost creat tocmai pentru a raspunde acestei nevoi si reprezinta un aspect essential al relatiei de grija pe care un angajator o arata propriilor angajati. De aproape 50 de ani Sodexo Motivation Solutions si-a asumat la nivel international misiunea de a convinge angajatorii sa aiba grija de proprii angajati fie prin acordarea de tichete de masa fie prin crearea de cantine in care acestia sa manance masa de pranz.

 

Nevoia de a proteja forta de munca si de a o convinge sa manance masa de pranz a devenit o prioritate a multor Guverne din lume care au inteles ca fara o alimentatie regulata si corecta este grav afectata sanatatea angajatilor si productivitatea acestora cu impact direct asupra rezultatelor economiei. In plus, degradarea starii de sanatate a angajatilor reprezinta un cost suplimentar cu cheltuielile de tratament si ingrijire suportate de catre stat. In acest context aproape toate tarile din lume acorda facilitati fiscale angajatorilor care acorda tichete de masa propriilor angajati si ii incurajeaza pe acestia sa manance masa de pranz.

 

Pentru a sustine acest demers de educatie pentru nutritie, compania Sodexo Motivation Solutions dezvolta in toate tarile in care activiteaza ample campanii de educare a angajatilor alaturi de clientii sai care acorda tichete de masa, pentru a-i incuraja pe acestia sa manance masa de pranz si sa includa in alimentia lor alimente cu inalt continut nutritional. Schimbarea comportamentelor angajatilor cu privire la nutritive, reprezinta o valoare deosebita pe care companiile o pot aduce in viata propriilor angajati.

Autor: Sodexo

Sursa: Sodexo

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_Tichetele-de-masa-pot-asigura-o-nutritie-adecvata-angajatilor-din-domeniul-medical_17294/

lauff lautf laurf