Imprimare

S-a infiintat Patronatul Furnizorilor de Servicii Medico-Dentare din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A fost infiintat Patronatul Furnizorilor de Servicii Medico-Dentare din Romania, organizatie neguvernamentala a patronilor de cabinete de medicina dentara. Scopul acestei noi organizatii este de a promova prin mijloace directe imbunatatirea activitatii patronilor de cabinete de medicina dentara care sa duca in final la cresterea veniturilor acestora.

"Patronatul a dezvoltat o serie de servicii care usureaza munca medicilor patroni prin sisteme relationale si contractuale cu firme, ONG –uri, institutii ale statului, persoane fizice autorizate. In conformitate cu Legea Dialogului Social, vom trimite reprezentanti in Comisiile tripartite de Dialog Social si speram sa gasim puncte comune in activitatiile noastre si sa putem colabora spre binele membrilor nostrii", sustine dr. Horia Georgescu, presedintele Patronatul Furnizorilor de Servicii Medico-Dentare din Romania.

Patronatul este inregistrat la Ministerul Muncii si apare cu toata documentatia si pe site-ul acestuia. Organizatia are 16 membri fondatori, care au semnat statutul pe data de 16 decembrie anul trecut. Potrivit documentului, Consiliul Director este format din membri titulari: presedinte, prim vice presedinte, 7 vicepresedinti responsabili de regiuni, un secretar general si un trezorier, precum si din trei membrii fara functie de conducere.

Durata mandatului membrilor Consiliului Director este de 4 ani, cu posibilitatea reinoirii mandatului pentru o perioada egala. Consiliul Director lucreaza in prezenta a minimum 6 din totalul de 11 membri si ia decizii cu votul pozitiv a cel putin jumatate plus unu din numarul celor prezenti.

Cotizatia de membru: 65 lei pe luna, pentru primii doi ani

Ca orice organizatie profesionala, si proaspatul infiintat Patronat are stabilita o cotizatie de membru, in valoare de 100 lei pe luna. Plata este anuala, se plateste anticipat, pana cel mai tarziu in ultima zi lucratoare a anului precedent pentru anul urmator, si se poate modifica prin hotararea Consiliului Director la propunerea a jumatate plus unu din membrii fondatori. Petru inceput, conducerea organizatiei a decis sa reduca aceasta taxa de membru.

"Pentru primii doi ani de la infintare a Patronatului cotizatia va fi de 65 RON / luna. Unitatea de calcul pentru cotizatie este considerat cabinetul cu pana la doua fotolii dentare, laboratoarele de tehnica dentara cu pana la 2 posturi de lucru si laboratoarele de radiologie cu un singur aparat, celelalte situatii urmand a fi analizate punctual de catre biroul executiv", este mentionat in statutul organizatiei.

Statutul Patronatului Furnizorilor de Servicii Medico-Dentare din Romania poate si descarcat si consultat AICI. In document, poate fi gasita si lista celor 16 membri fondatori.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/S-a-infiintat-Patronatul-Furnizorilor-de-Servicii-Medico-Dentare-din-Romania_17295/

lauff lautf laurf