Imprimare

Peste 150 de specialisti vor discuta despre managementul escarelor in septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, prof. dr. Dumitru Lupuliasa, va participa la conferinta Managementul Escarelor, eveniment ce va avea loc pe 25 septembrie 2012. Aceasta conferinta este prima de acest gen dedicata problemelor cauzate de escare.

Costurile tratarii unei escare sunt foarte ridicate, in cazul escarelor de gradul IV fiind necesar tratamentul chirurgical. De exemplu in Marea Britanie, costurile variaza de la 1.064 lire (gradul 1) la 10.551 lire (gradul 4) si cresc o data cu timpul alocat vindecarii, cumulat cu faptul ca la cazurile severe apar foarte multe complicatii.

In cadrul conferintei, invitatii vor aborda chestiuni legate de impactul economic, social, familial si emotional al acestor rani si despre rolul fiecarui cadru medical, farmacist sau apartinator in aplicarea unui tratament adecvat.

La eveniment vor lua parte peste 150 de invitati: asistenti medicali, farmacisti, medici de familie, medici specialisti, directori de spital, autoritati, jurnalisti, furnizori de solutii medicale, companii de ingrijire la domiciliu, clinici si spitale private.

Conferinta Managementul Escarelor, aflata la prima editie, va cuprinde prezentari ale specialistilor din diferite domenii precum si studii de caz si workshopuri. Evenimentul organizat de Tarus Media Health Events este parte a campaniei media de constientizare asupra pericolelor cauzate de escare.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-150-de-specialisti-vor-discuta-despre-managementul-escarelor-in-septembrie_17297/

lauff lautf laurf