Imprimare

Sorin Paveliu: Legea sanatatii va duce la falimentare imediata!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Proiectul legii sanatatii va duce la falimentare imediata, sustine Sorin Paveliu, expert in politici de sanatate la Societatea Academica Romana (SAR), citeaza Agerpres.

In opinia medicului Sorin Paveliu, masurile propuse sunt "total gresite, total neadecvate situatiei materiale a romanilor".

"Care sunt obiectivele: desfiintarea monopolului CNAS. Este clar ca CNAS-ul ramane, ba are un monopol si mai atroce. Cresterea controlului asiguratilor asupra fondului de asigurari obligatorii - s-a propus cresterea ipotetic prin mutualitate; este clar ca nu se implineste. Introducerea competitiei intre asiguratori - intre firmele de asiguratori urmeaza ipotetic sa intre in competitie in conditiile in care sumele sunt date de catre CNAS. Nu are nicio noima competitia de vreme ce sumele sunt gestionate de CNAS. Concluziile noastre sunt ca solutiile propuse sunt total gresite, total neadecvate situatiei materiale a romanilor", a declarat dr. Sorin Paveliu.

Reprezentantii SAR sustin ca printre masurile benefice pentru sanatate ar fi: recunoasterea dificultatilor prin asigurarea transparentei totale a parametrilor si indicatorilor de functionare ai sistemului sanitar, adecvarea pachetului de servicii la nivelul finantarii din Romania, acreditarea tuturor unitatilor sanitare, etc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sorin-Paveliu_-_Legea-sanatatii-va-duce-la-falimentare-imediata__17301/

lauff lautf laurf