Imprimare

Marius Filip: Au fost rezolvate multe dintre problemele privind reteta electronica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Au fost rezolvate multe dintre problemele tehnice inregistrate la inceputul perioadei de proba in ceea ce priveste reteta electronica, fapt care a facut sa creasca numarul prescrierilor online si al eliberarilor, sustine medicul sef al CNAS, dr. Marius Filip, citat de Agerpres.

Pana pe 24 iulie au fost prescrise si validate 46.729 de retete, dintre care 43.888 au fost retete online, 2.756 prescrise clasic, la cabinetul medicului, si 85 tot clasic, la domiciliul pacientilor.

"Un numar de 24.185 au fost eliberate de farmacii", a explicat dr. Marius Filip.

Primele locuri in ceea ce priveste eliberarile de retete electronice se situeaza Bucuresti, Dambovita, Cluj, Iasi. Judetele codase sunt Sibiu, Bistrita Nasaud, Braila, Galati, o parte dintre medici fiind inca reticenti cu privire la prescrierea electronica.

Medicul sef al CNAS a mai adaugat ca problemele tehnice care apar sunt rezolvate imediat de dezvoltatorul de soft al Casei.

Incepand din luna iulie au fost introduse retetele electronice pentru prescrierea medicamentelor. Medicii vor putea prescrie medicamentele atat pe reteta electronica, cat si clasic, ca pana acum, pana la sfarsitul anului, iar de la 1 ianuarie 2013 prescrierea medicatiei se va face numai in format electronic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Marius-Filip_-Au-fost-rezolvate-multe-dintre-problemele-privind-reteta-electronica_17299/

lauff lautf laurf