Imprimare

Sistem informatic integrat de management la SCJU Cluj Napoca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca dispune de un sistem informatic integrat de management, anunta Agerpres. Acesta a fost realizat inca din 2010, pe parcursul a doi ani, fiind cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Toate cele trei nivele structurale ale spitalului - medical, administrativ si de invatamant universitar si cercetare stiintifica - isi imbunatatesc substantial activitatea prin implementarea acestei solutii informatice. Unitatea sanitara clujeana este una dintre cele mai mari din Romania, cu 33 de cladiri, peste zece laboratoare, peste 30 de cabinete de ambulator de specialitate, 1.777 de paturi si 3.500 de angajati.

"Pacientii vor fi informati prin portalul on line despre serviciile unitatii, modalitatile de internare si de consult medical. Pe de alta parte, medicii vor avea date in timp real despre pacientii internati. Toate datele de la internarea unui pacient sunt, de azi, stocate in baza de date electronica. Medicul care il trateaza pe pacient are, astfel, acces la toate episoadele de internare din trecut ale acestuia. Se poate pune in acest fel un diagnostic precoce si adopta un tratament adecvat, in raport cu patologia pacientului", a declarat dr. Cristiana Ciortea, directorul spitalului.

Sistemul informatic se imbunatateste concret comunicarea dintre departamentele spitalului, respectiv dintre sectia clinica, farmacie si laborator.

La ora actuala in Romania sunt informatizate 12 spitale publice si private, printre cele publice numarandu-se unitati din Bucuresti si cele judetene din Sibiu, Galati, si Pitesti, iar acum si din Cluj-Napoca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistem-informatic-integrat-de-management-la-SCJU-Cluj-Napoca_17305/

lauff lautf laurf