Imprimare

Numarul persoanelor infectate cu HIV-SIDA a crescut in ultimii ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii remarca o crestere alarmanta a numarului de persoane infectate cu virusul HIV in Rusia, Ucraina si in Romania, anunta Agerpres.

Aproape 35 de milioane de persoane sunt contaminate cu acest virus la nivel mondial, rata de infectare a femeilor cu varste cuprinse intre 15 - 24 de ani fiind de doua ori mai ridicata decat cea a barbatilor din aceeasi categorie de varsta.

"Nu putem incepe nici sa vorbim despre faptul de a pune capat SIDA atat timp cat o parte atat de mare din impactul epidemiei de HIV/SIDA este suportat de femei", a declarat dr. Diane Havlir, profesor de medicina la Universitatea California din San Francisco, copresedinte al celei de-a 19-a Conferinte Internationale privind SIDA, care reuneste la Washington.

Potrivit directoarei adjuncte a UNICEF, Geeta Rao Gupta, "progrese substantiale au fost inregistrate in ultimii ani, insa obiectivul este departe de a fi realizat atata timp cat rata de infectare ramane ridicata in randul adolescentilor, in special al fetelor". Din cele 2,2 milioane de adolescenti care traiau cu SIDA in 2011, pe plan mondial, 1,3 milioane erau fete.

Cei 25.000 de participanti din 190 de tari la a 19-a Conferinta internationala privind SIDA, deschisa oficial duminica la Washington, sunt animati de speranta intr-o noua mobilizare mondiala pentru a pune capat pandemiei care, in ultimii treizeci de ani, a provocat moartea a 30 de milioane de oameni.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-persoanelor-infectate-cu-HIV-SIDA-a-crescut-in-ultimii-ani_17310/

lauff lautf laurf