Imprimare

Maternitatea din Moinesti a devenit spital-prieten al copilului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Maternitatea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti a fost certificata drept "Spital-prieten al copilului", anunta Agerpres. "Obtinerea acestui titlu a presupus un efort sustinut, procedura de certificare, inceputa in martie 2010 impunand indeplinirea unor criterii stricte in ceea ce priveste programele derulate in spitalul-candidat, calitatea actului medical si conditiile hoteliere oferite pacientilor", a declarat dr. Adrian Cotirlet, managerul SMU Moinesti.

Intre rezultatele concrete ce au condus la obtinerea titlului se afla cresterea numarului mamelor care au ales sa-si alapteze nou-nascutii, reducerea numarului avorturilor si al cazurilor de abandon.

"In aproape doi ani de monitorizare a trebuit sa parcurgem niste pasi destul de delicati date fiind conditiile financiare precare din sistemul medical romanesc. Faptul ca i-am parcurs a adus, evident, o imbunatatire a calitatii actului medical in aceasta maternitate, dar crearea unui climat favorabil pentru acest triptic: mama, nou-nascut, personal medical", a explicat doctorul Cotirlet.

In Romania sunt 45 de maternitati inscrise, in prezent, in acest program.

La inceputul lunii iulie 2012 a facut primul pas si maternitatea din Spitalul Judetean de Urgenta din Bacau. Daca va indeplini criteriile de certificare, aceasta ar putea primi titlul de "Spital - prieten al copilului" in aproximativ un an si jumatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Maternitatea-din-Moinesti-a-devenit-spital-prieten-al-copilului_17309/

lauff lautf laurf