Imprimare

O combinatie inedita de antibiotice ar putea trata mai eficient tuberculoza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tratamentul tuberculozei este din ce in ce mai putin eficient in fata aparitiei unor tulpini extrem de rezistente ale bolii. In conditiile in care acest flagel provoaca moartea a 1,4 milioane de persoane in fiecare an, in multe tari sarace, rezultatele favorabile ale unei combinatii inedite de antibiotice, inclusiv impotriva unor forme rezistente ale bolii, au fost primite cu mare entuziasm si speranta, relateaza Agerpres.

"Aceasta noua combinatie de medicamente ucide peste 99% din bacteria tuberculozei in doua saptamani de la inceperea tratamentului", sustine Mel Spiegelman, presedintele organizatiei TB Alliance, un grup de cercetare non profit care a efectuat studiile publicate in The Lancet.

Testele, efectuate pe un grup de 85 de voluntari din Africa de Sud, sugereaza ca ar putea fi redusa durata tratamentului la "patru luni si poate chiar mai putin", fata de sase pana la treizeci de luni in prezent. Un alt avantaj ar fi pretul noului tratament, care in opinia lui Mel Spiegelman, ar fi mai mic cu "aproape 90%" fata de tratamentele existente.

Directorul departamentului pentru tuberculoza din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Mario Raviglione, a calificat aceste rezultate drept "extrem de promitatoare", care trebuie confirmate de teste mult mai ample.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-combinatie-inedita-de-antibiotice-ar-putea-trata-mai-eficient-tuberculoza_17314/

lauff lautf laurf