Imprimare

Computer tomograf de ultima generatie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, functioneaza un computer tomograf de ultima generatie, achizitionat in cadrul unui proiect transfrontalier romano-ungar, anunta Agerpres.

Noul computer tomograf este fabricat de compania americana General Electric fiind unul de ultima generatie, care asigura cele mai ridicate standarde de explorare in radiologia computer tomografica. Aparatul este dedicat atat explorarilor pediatrice, cat si explorarii adultilor, permitand de asemenea si asigurarea urgentelor.

Computerul tomograf este conectat la o retea de teletransmisie prin care SCJU Arad se poate conecta cu spitale din Ungaria, iar, in cazul in care va fi necesara o a doua opinie, diagnosticele imagistice vor putea fi analizate atat de medici specialisti din Romania, cat si din Ungaria.

La randul sau, managerul SCJU Arad, conf. univ. dr. Teodora Olariu, a afirmat ca prin utilizarea acestui tomograf digital diagnosticarea bolnavilor va fi mult mai rapida.

"Aradul avea nevoie de acest computer tomograf, pentru ca spitalul nostru trimitea bolnavii la Timisoara si in sistemul privat din municipiu, unul dintre avantaje fiind si reducerea costurilor de stabilire a diagnosticului. Acest aparat beneficiaza de un sistem IT, prin care se stocheaza si proceseaza imaginea", a precizat managerul SCJU Arad.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Computer-tomograf-de-ultima-generatie-la-Spitalul-Clinic-Judetean-de-Urgenta-Arad_17318/

lauff lautf laurf