Imprimare

Campanie de donatii prin SMS pentru Institutul Marius Nasta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Aer Pur Romania impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucuresti au lansat campania "Control pentru Speranta" in luna martie a acestui an cu scopul de a informa si sensibiliza publicul larg cu privire la cancerul pulmonar.

Am constatat ca majoritatea oamenilor cu care am stat de vorba pana acum s-a confruntat, la un moment dat in viata, in familie sau in cercul de prieteni, cu un caz de cancer pulmonar care s-a soldat cu deces. Oamenii stiu ca e grav (pentru ca “e cancer”) dar nu stiu de ce e grav (pentru ca supravietuirea la 5 ani de la diagnosticare este de sub 20%,  intrucst diagnosticul se pune tarziu, boala dezvoltandu-se pe tacute).

Statisticile ne arata ca aceasta forma de cancer atinge un numar ingrijorator de mare de romani: peste 33.000 de decese anuale. Sau, raportandu-ne la fiecare clipa care trece, la fiecare 16 minute aceasta boala mai face o victima din randurile noastre.

Pornind de la considerentele de mai sus, ne-am propus infiintarea in cadrul Institutului ”Marius Nasta” a Primului Centru de Diagnosticare Precoce a cancerului pulmonar din Romania prin intermediul bronhoscopiei.

Infiintarea Centrului se poate realiza doar in conditiile strangerii fondurilor necesare achizitionarii de echipament medical modern si performant care sa permita specialistilor din Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” Bucuresti efectuarea tuturor procedurilor medicale necesare.

Pentru a reusi acest obiectiv, persoanele care doresc sa contribuie la infiintarea acestui centru care lupta impotriva cancerului pulmonar pot trimite, pana la data de 6 august 2012,  un SMS la numarul 8863*.

Aiciputeti gasi informatii suplimentare despre campanie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campanie-de-donatii-prin-SMS-pentru-Institutul-Marius-Nasta_17319/

lauff lautf laurf