Imprimare

Cepoi: Se analizeaza redeschiderea a 6-7 spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Exista sase sau sapte cereri pentru redeschiderea de spitale dintre cele care au fost inchise la data de 1 aprilie a anului trecut. O comisie a Ministrului Sanatatii analizeaza daca respectivele unitati indeplinesc conditiile necesare, informeaza Agerpres.

"Deocamdata, exista vreo sase sau sapte solicitari in acest sens. Avem o comisie a Ministerului Sanatatii care se deplaseaza la fata locului si acolo unde constata ca exista conditii si chiar se justifica redeschiderea spitalului, se redeschid. Acolo unde nu exista conditii pentru redeschiderea spitalului se propune si se organizeaza acele centre de sanatate multifunctionale, care sunt un fel de policlinici mult mai complexe", a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Solicitarile de redeschidere a unitatilor spitalicesti s-au primit, printre altele, de la Bumbesti Jiu, Codlea, Buftea si Cisnadie. "Aceste spitale care s-au inchis acordau un nivel de asistenta medicala. [...] Nu poti sa iei ceva si sa nu pui nimic in loc. Populatia de acolo este vaduvita de orice fel de asistenta medicala de specialitate la ora actuala", a adaugat Cepoi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi_-Se-analizeaza-redeschiderea-a-6-7-spitale_17323/

lauff lautf laurf