Imprimare

Primul caz de miaza provocata la om de larva mustei Hypoderma sinense, explicat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Carlos III al Comunitatii Madrid a descris pentru prima data in lume un caz de miaza provocata la om de larva mustei Hypoderma sinense, semnaleaza presa internationala, citata de Agerpres.

Pacientul la care a fost detectata boala este un barbat spaniol in varsta de 34 de ani, care calatorise la Ladakh, o zona muntoasa din nordul Indiei, unde aceasta boala este obisnuita la animale. Cazurile de miaza la om apar de obicei cand larvele din pielea animalelor infectate intra in contact cu pielea omului.

In cazul descris, specialistii spanioli sustin ca acest tip de larve ii provocau pacientului tumefactii in diverse parti ale corpului, cauzandu-i o durere intensa, mai ales la miscare.

Particularitatea larvelor este ca pot intra adanc in corp, ajungand pana la diferite tesuturi, inclusiv sistemul nervos central, putand provoca probleme extrem de grave.

Miaza se confunda deseori cu infectii produse de paraziti, care uneori provoaca simptome similare. De aceea, pentru a stabili in mod clar diagnosticul, Hospital Carlos III a beneficiat de colaborarea Universitatii din Bari (Italia), a Facultatii de medicina veterinara din Santiago de Compostela si a Centrului National de Microbiologie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-caz-de-miaza-provocata-la-om-de-larva-mustei-Hypoderma-sinense_-explicat_17322/

lauff lautf laurf