Imprimare

200 de cadre medicale timisorene au apelat la CEDO pentru recuperarea drepturilor salariale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 200 de medici si asistente medicale din Timisoara, membri ai Sindicatului Materna, au apelat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru a-si recupera al 13-lea salariu, procentul de 25% taiat de Guvern, dar si alte sporuri, informeaza realitatea.net.

Actiunea impotriva Statului Roman a fost depusa recent, dupa ce medicii au epuizat toate caile de atac din tara.

"Inca nu am primit nicio instiintare de la CEDO, daca dosarul nostru a intrunit toate conditiile de fond pentru a fi admis si trimis in fata instantei de judecata sau daca a fost respins", sustine avocata Monica Sava.

Pe de alta parte, unitatea spitaliceasca este cel mai mare spital de profil obstetrica-ginecologie din Regiunea de Vest si "are restante la plata drepturilor salariale, restante catre furnizorii de medicamente si materiale si restante la plata chiriei catre Fundatia Caritatea".

Totodata, medicii mai precizeaza ca drepturile salariale restante sunt "premiul anual pentru 2008, in suma de 550.000 de lei, premiul anual pentru 2009, in suma de 560.000 de lei, nu se acorda un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil, nu s-a acordat a doua transa aferenta primei de stabilitate aferenta anului 2009, personalul medical, desi este bugetar, nu beneficiaza de prima de vacanta".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/200-de-cadre-medicale-timisorene-au-apelat-la-CEDO-pentru-recuperarea-drepturilor-salariale_17332/

lauff lautf laurf