Imprimare

Propunere pentru inlocuirea managerului SJU Maramures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Maramures, dr. Calin Pop, ar putea fi inlocuit cu ec. Sorina Pintea, actualul director al Spitalului TBC din Baia Mare, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, citat de Agerpres.

Propunerea de inlocuire a dr. Calin Pop a venit din partea liderilor PSD Maramures. "Din argumentatia scrisa de PSD rezulta ca Sorina Pintea a fost un excelent manager la Spitalul TBC si doreste sa ocupe acelasi post la Spitalul Judetean de Urgenta. E singura varianta de discutie actuala", a spus Zamfir Ciceu.

Sorina Pintea afirma ca au fost discutii de principiu, insa are sustinerea politica necesara pentru a obtine noua functie. "Doresc sa fac performanta profesionala, iar din moment ce am sustinerea politica necesara cred ca pot demonstra o alta viziune in ce priveste administrarea unuia dintre cele mai importante unitati medicale din judet", a declarat Sorina Pintea, care nu face parte din niciun partid politic.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Maramures s-a aratat surprins de aceasta intentie atat timp cat el are un contract ferm, in termeni si etape contractuale, de administrare a institutiei.

"Desi nu sunt implicat politic, realizez ca administratia CJ nu va intentiona sa tina cont de realizarile unui contract de management care a fost castigat in baza unui concurs si expira in octombrie 2013. Din punctul meu de vedere, am indeplinit toate etapele contractuale in privinta investitiilor, altele se afla in curs si isi urmeaza drumul conform procedurilor. In 2009, an in care am preluat administratia spitalului, erau datorii cumulate catre furnizorii interni, salarii neplatite, bonuri de masa si alte obligatii financiare in suma de 19 milioane lei. O suma exorbitanta ce am reusit sa o elimin treptat. Resortul politic al acestei miscari este unul lipsit de sens", a afirmat dr. Calin Pop.

SJU Maramures se afla intr-un amplu program de modernizare evaluat la 17 milioane euro, iar din resurse proprii, pe langa contributia CJ, unitatea a reusit sa achizitioneze un aparat RMN in valoarea de 750.000 de euro, suma din care spitalul a contribuit cu 650.000 de euro, resurse proprii. Unitatea a mai beneficiat din partea Ministerului Sanatatii de 1,5 milioane euro pentru alte modernizari printre care se afla si extinderea corpului Unitatii de Primire Urgente cu 900 mp.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Propunere-pentru-inlocuirea-managerului-SJU-Maramures_17333/

lauff lautf laurf