Imprimare

Sub 4% din cazurile noi de cancer din Vaslui, depistate in stadii curabile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mai putin de 4% dintre cazurile noi de cancer depistate in judetul Vaslui, in cel de-al doilea trimestru al acestui an, au fost descoperite in stadii curabile, anunta Agerpres.

O mare problema o reprezinta faptul ca romanii se prezinta la medic atunci cand boala se afla intr-un stadiu avansat, in multe dintre cazuri medicii nemaiputand face nimic pentru salvarea pacientilor. Dintre cele 280 de cazuri de cancer nou inregistrate la nivelul judetului Vaslui, doar 11 sunt in stadii curabile.

"La sfarsitul trimestrului al doilea, in evidenta medicilor oncologi din judetul Vaslui, se aflau 6.615 persoane bolnave de cancer, dintre care 48 % in mediul urban. Incidenta cea mai crescuta a bolnavilor nou depistati cu neoplasm se inregistreaza in cazul cancerului bronhopulmonar, unde sunt 33 de cazuri noi, urmat de cancerul de san, cu 25 de cazuri noi", a declarat Mihaela Topliceanu, reprezentantul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

In primul trimestru al anului, au fost diagnosticati cu cancer 297 de vasluieni, care au si fost luati in evidentele DSP.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sub-4_-din-cazurile-noi-de-cancer-din-Vaslui_-depistate-in-stadii-curabile_17342/

lauff lautf laurf