Imprimare

Un centru modern de radioterapie va fi construit in Ramnicu Valcea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un centru modern de radioterapie va fi construit in Ramnicu Valcea, dupa ce Consiliul Judetean a aprobat cesionarea unui teren catre o companie germana in vedere construirii. Potrivit Agerpres, acesta va fi cel de-al patrulea centru de terapie.

"Din cate am inteles dintr-o discutie cu compania germana, va fi cel mai modern si va avea aparatura de ultima generatie. Este vorba de un IMRT, radioterapie cu intensitate modulara, care va deservi atat pe cei 4.000 pacienti oncologici din judet, cat si pe cei din Oltenia si alte judete limitrofe. Avantajul acestui aparat este ca spre deosebire de cele vechi cu bombardare pe baza de cobalt care afecteaza nu doar tesutul bolnav, acest IMRT are un bombardament cu fotoni in 3D care implica doar tesutul bolnav", a declarat Ion Calea, presedintele Consiliului Judetean.

Suprafata concesionata de Consiliul Judetean este de 1.500 metri patrati si se afla in incinta Spitalului de Obstetrica- Ginecologie.

In ceea ce priveste finantarea, compania germana va investi 100.000 de euro in cladire. Alti 200.000 de euro vor fi investiti in logistica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-centru-modern-de-radioterapie-va-fi-construit-in-Ramnicu-Valcea_17340/

lauff lautf laurf