Imprimare

A 20-a promotie de asistenti medicali, formati la Scoala Postliceala Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 213 de asistenti medicali au depus Legamantul de profesie, la sfarsitul saptamanii trecute. Acestia reprezinta cea de-a 20-a promotie de Asistenti Medicali Generalisti, formati la Scoala Sanitara Postliceala „Carol Davila” din Capitala.

La ceremonia de absolvire au luat parte peste 400 de elevi si profesori, dar si reprezentanti ai institutiilor partenere in instruirea clinica, dar si Excelenta Sa, Libby Gitenstein, sotia ambasadorului Statelor Unite ale Americii in Romania, colaborator apropiat al scolii postliceale.

”Va incurajez sa lucrati si in strainatate, pe cei care doresc asta, dar apoi sa va intoarceti in Romania, pentru ca tara are nevoie de voi si de aceea ati invatat aici. Aici aveti familii unite, aveti o tara frumoasa si bogata si am incredere ca veti face alegerea corecta. Si sa nu uitati sa strangeti intotdeauna mana celui de langa voi, coleg sau pacient, si sa zambiti”, le-a urat asistentilor Libby Gitenstein.

La randul sau, directorul Scolii, Elena Liliana Murgulet a precizat ca elevii parasesc uitatea de invatamant cu toate temele facute. "Acum la final, v-as ruga sa va masurati foarte bine momentele din viata prin tot ceea ce faceti pentru altii, pentru ca dvs., de fapt, va daruiti in fiecare zi. Daruiti-va fara sa asteptati ceva in schimb!", este sfatul dat elevilor de catre Elena Liliana Murgulet.

Anul 2012 a fost unul prosper pentru unitatea de invatamant. In primavara, Scoala Postliceala a primit acreditarea ARACIP pentru calificarile Asistent Medical Generalist si Asistent Medical de Farmacie, si a demarat cea de-a treia calificare: Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare. Totodata, anul acesta conducerea Scolii a marit numarul unitatilor medicale atat de stat, cat si private, unde elevii isi pot realiza stagiile de practica.

Reamintim ca luna trecuta 107 asistenti de farmacie si-au depus Legamantul de profesie.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-20-a-promotie-de-asistenti-medicali_-formati-la-Scoala-Postliceala-_Carol-Davila__17339/

lauff lautf laurf