Imprimare

Cercetatorii sustin ca au descoperit o veritabila „masinarie de ucis bacterii”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de cercetatori din Australia a inregistrat un progres nemaipomenit in descoperirea unei alternative la antibiotice. Mai exact, oamenii de stiinta de la Universitatea Monash din Melbourne si cei de la The Rockefeller University si University of Maryland din SUA au descoperit mecanismul prin care o proteina distruge bacteriile, informeaza descopera.ro.

Specialistii au petrecut ultimii sase ani studiind structura proteinei virale intitulata PlyC, pe care o considera o veritabila „masinarie de ucis bacterii”. In plus, eforturile de descifrare a structurii PlyC se desfasoara de mai bine de 40 de ani.

Descoperirea mecanismului prin care aceasta proteina ataca bacteriile reprezinta un mare pas inainte spre conceperea unor alternative la antibiotice. Acestia au adaugat ca
De asemenea, identificarea structurii atomice a PlyC este un pas crucial spre intelegerea metodelor prin care aceasta poate fi folosita pentru a lupta contra bacteriilor.

„In ultimii ani, numarul cazurilor de rezistenta la antibiotice este tot mai mare. Sunt sigura ca toata lumea a auzit de bacterii multi-rezistente, ce nu mai reactioneaza la medicamente. Asadar, se prefigureaza un viitor in care antibioticele nu vor mai fi la fel de eficiente. Prin aceasta cercetare, putem descoperi alternative la antibiotice in timp util”, a explicat dr. Sheena McGowan de la Universitatea Monash.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cercetatorii-sustin-ca-au-descoperit-o-veritabila-_masinarie-de-ucis-bacterii__17347/

lauff lautf laurf