Imprimare

Un baietel britanic, nascut fara glande sudoripare, nevoit sa-si tina sub control temperatura corpului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un baietel britanic, din Cornwall, sufera de o boala genetica rara care ii impiedica organismul sa transpire. Parintii il racoresc in permanenta cu ventilatoare, sprayuri cu apa sau pungi de gheata. Supraincalzirea corpului i-ar putea fi fatala micutului, informeaza adevarul.ro.

Fred James (foto), in varsta de 3 ani, s-a nascut fara glande sudoripare. In aceste conditii, corpul copilului se poate supraincalzi cu usurinta, fapt care poate conduce la deces. Boala micutului a fost descoperita cand aceasta avea doar trei luni. „Ne uitam la televizor. Cand am verificat ce face am ramas uimita si mi-am strigat sotul. Nu puteam sa ne dam seama de ce se intampla. I-am dat jos toate hainele. Era extrem de fierbinte si avea convulsii. Am sunat imediat ambulanta“, marturiseste Sarah, mama lui Fred.

Dupa mai multe investigatii, medicii au ajuns la concluzia ca este vorba de displazie ectodermala anhidrotica, o boala genetica foarte rara, care i-a afectat dantura, pielea, tractul respirator, unghiile si ochii. Din cauza acestei boli, Fred trebuie ferit in permanenta de caldura, fie ca e vara sau iarna, si supravegheat non-stop pentru a tine sub control temperatura corpului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-baietel-britanic_-nascut-fara-glande-sudoripare_-nevoit-sa-si-tina-sub-control-temperatura-corpului_17346/

lauff lautf laurf