Imprimare

Rectorul UMF Targu Mures asteapta scuze publice de la organizatorii Universitatii de Vara Tusvanyos

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF Targu Mures) asteapta scuze din partea Universitatii de Vara Tusvanyos, informeaza Agerpres. Motivul? Se pare ca acestia l-au inclus in programul manifestarii, insa nu a fost anuntat in prealabil.

"Includerea mea ca rector al UMF Targu Mures in programul oficial a fost facuta fara sa existe o discutie, nicio invitatie, nici un acord prealabil, astfel incat, explicit sau implicit, s-a creat o falsa impresie ca rectorul nu a onorat participarea la aceasta manifestare, ca a ignorat-o deliberat, dupa ce initial a acceptat-o si ca a tratat cu dezinteres intentia de dezbatere a problemelor romano-maghiare din UMF Targu Mures (...). Astept scuze publice de la organizatori", a declarat prof. Azamfirei.

Prof. dr. Leonard Azamfirei a aratat ca la cursurile Universitatii de Vara Tusvanyos, desfasurate la Tusnad in perioada 24-29 iulie, la care au participat personalitati ale comunitatii maghiare din Ungaria si Romania, cum ar fi premierul Viktor Orban si europarlamentarul Laszlo Tokes, in programul oficial din ziua de 28 iulie a fost prevazuta si o sesiune despre UMF Targu Mures, intitulata 'Merre tovabb MOGYE'.

"Un asemenea gest, dincolo de impolitetea lui, care nu poate fi atribuit intamplarii, ridica un semn de intrebare asupra onestitatii unui demers generos de comunicare si restabilire a unor relatii normale, indoiala care poate fi usor extinsa si supra altor declaratii facute de-a lungul timpului in legatura cu presupuse actiuni de incalcare a Legii Educatiei Nationale in cadrul UMF Targu Mures sau de asa-zise masuri de desfiintare a invatamantului in limba maghiara la aceasta universitate (...) Daca eram invitat probabil ca ma duceam, pentru ca, in egala masura, vreau sa comunic si cu unii, si cu altii", a continuat Azamfirei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rectorul-UMF-Targu-Mures-asteapta-scuze-publice-de-la-organizatorii-Universitatii-de-Vara-Tusvanyos_17352/

lauff lautf laurf