Imprimare

Lipsa acuta de medici la spitalele din Harghita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalele din Harghita se confrunta cu un mare deficit de medici, transmite Agerpres. Conform unei analize realizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Harghita, din cauza blocarii posturilor tinerii medici pleaca in strainatate, numarul personalului medical calificat scade de la an, iar medicii care raman in spitale sunt suprasolicitati.

Datele prezentate in raportul Directiei de Sanatate Publica Harghita releva faptul ca cea mai acuta lipsa de medici specialisti de inregistreaza la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, unde 47 la suta dintre posturile pentru medici sunt neocupate, in prezent existand 92 de posturi vacante.

"Exista un program al Consiliului Judetean Harghita de atragere a medicilor specialisti. Au fost construite opt locuinte pentru medici, care sunt ocupate si s-a pus piatra de temelie pentru alte patru. (...) Permanent cautam medici si incercam sa rezolvam problema", a declarat dr. Demeter Ferenc, managerul SJU Miercurea Ciuc.

La Spitalul municipal din Toplita exista 12 posturi neocupate, la fel ca si la Spitalul din Tulghes, in vreme ce la Gheorgheni ar mai fi nevoie de 13 medici specialisti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lipsa-acuta-de-medici-la-spitalele-din-Harghita_17353/

lauff lautf laurf