Imprimare

Celulele stem canceroase, confirmate de cercetatori

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Trei studii recente au confirmat existenta celulelor stem canceroase si rolul acestora in dezvoltarea tumorilor, transmite Agerpres.

Celulele stem canceroase par a fi la originea cresterii unei tumori si ar explica aparitia ulterioara a metastazelor. Potrivit lui Hugo Snippert, de la Universitatea din Utrecht, studiile arata ca celulele stem din celulele tumorale sunt responsabile de producerea unor noi celule canceroase. Celulele stem canceroase trebuie sa faca acum obiectul cercetarii farmaceutice.

"Este importanta studierea celulelor stem canceroase si compararea lor cu celulele stem normale pentru a vedea care sunt diferentele' si a pune la punct tratamente personalizate", a precizat cercetatorul.

Un alt studiu publicat de revista Nature arata ca o echipa americana a gasit intr-o tumora la creier de tip glioblastom un 'subansamblu de celule' care pare a fi sursa reaparitiei tumorilor dupa tratamentul chimioterapeutic.

Al treilea studiu, realizat de cercetatori de la Universite Libre din Bruxelles si de la Universitatea Cambridge vizeaza cancerul de piele si indica si el existenta unor celule canceroase cu proprietatile celulelor stem.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Celulele-stem-canceroase_-confirmate-de-cercetatori_17362/

lauff lautf laurf