Imprimare

Sistem informatic de comunicare intre medici si pacientii de la UPU Oradea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Serviciul de Primiri Urgente din Spitalul Judetean Oradea va avea, in trei luni, un sistem informatic de comunicare si informare intre medicii de la urgente si familiile sau insotitorii pacientilor ajunsi la urgente, anunta Agerpres.

"Sectia UPU-SMURD Bihor din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea asista in fiecare an aproximativ 70.000 de pacienti (o medie de 200 de pacienti pe zi) cu un numar redus de personal medical. Astfel ca informarea si comunicarea cu apartinatorii care insotesc pacientii este foarte dificila, incompleta sau uneori inexistenta. Prin acest sistem, dorim sa eliminam lipsa comunicarii de informatii minime catre familii cum ar fi: numele medicului curant, faza de evaluare in care se afla, diagnostic prezumtiv, timp estimat de evaluare si tratament, finalitate (internare, transfer la un alt spital sau externare) precum si alte informatii care pot fi oferite despre pacient", a declarat medicul sef SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

Acest sistem va insemna, practic, trei terminale in unitatea de primire urgente, un infochiosc pentru accesarea informatiilor de catre familii in spital si un site special, pentru accesare online.

Locul unde se afla, manoperele efectuate vor fi incarcate de personalul medical in timp real, astfel incat comunicarea pentru familii sa fie cat mai exacta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistem-informatic-de-comunicare-intre-medici-si-pacientii-de-la-UPU-Oradea_17365/

lauff lautf laurf