Imprimare

Rectorul UMF Cluj va deschide Forumul Organizatiilor Studentesti, editia 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii studentilor din Romania se reunesc la Cluj Napoca in cadrul Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania, eveniment organizat anual de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

La manifestare, care va avea loc in perioada 5-10 august 2012 sunt asteptati peste 150 de participanti din 70 de ONG-uri studentesti. Acestia vor cauta solutii la probleme precum finantarea educatiei, participarea studentilor la luarea deciziilor in universitati si in afara lor, dar si despre angajabilitatea tinerilor.

Totodata, pe langa sectorul educational, va mai fi adus in discutie un alt sector de interes national: sanatatea.

"Rezultatele dezbaterilor vor fi transpuse si in o serie de propuneri de modificare alegislatiei in vigoare, urmand ca acestea sa fie propuse spre asumare actualilor parlamentari sau candidatilor la alegerile din toamna", a declarat Dana Alexe, presedintele ANOSR. 

De asemenea, studentii vor analiza implementarea Statutului Studentului, document elaborat, promovat si supus dezbaterilor timp de peste cinci ani de catre ANOSR inainte de adoptarea sa, la finalul lui martie 2012.

ANOSR va analiza implementarea conceptului de invatamant centrat pe student

La evenimentul de deschidere al FOSR 2012 vor lua cuvantul prof. dr. Ecaterina Andronescu, actualul ministru al Educatiei, conf. dr. Alexandru Irimie (foto), rectorul UMF Cluj, prof. dr. Doru Pamfil, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca. La deschidere vor mai participa prof. dr. Ioan Aurel Pop, rector al UBB, prof. dr. Radu Solovastru, rector al Universitatii de Arta si Design, precum si prof. dr. Aurel Vlaicu, rectorul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

Editiile anterioare al FOSR au fost ocazii in care liderii organizatiilor studentesti au dezbatut probleme de actualitate pentru studenti, de felul in care universitatile din Romania practica conceptul de invatamant centrat pe student, pana la ample dezbateri despre educatia in Romania.

"Anul acesta ANOSR isi propune sa analizeze modalitatea in care Procesul Bologna a fost implementat in Romania din 2009 si pana in prezent, cand s-a semnat un nou comunicat al ministrilor in urma Conferintei Ministeriale derulata in Bucuresti in perioada 27-29 aprilie 2012, discutand pe marginea studiului realizat de ANOSR in acest sens", transmit organizatorii.

Printre ONG-urile responsabile de organizarea evenimentului se numara si Organizatia Studentilor Farmacisti din Cluj.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rectorul-UMF-Cluj-va-deschide-Forumul-Organizatiilor-Studentesti_-editia-2012_17364/

lauff lautf laurf