Imprimare

Aproape 2 milioane de americani au intoleranta la gluten si doar un sfert stiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 1,8 milioane de americani au intoleranta la gluten, dintre care 1,4 milioane nu stiu acest lucru, arata un studiu citat de Live Science si preluat de gandul.info.

“Este dovada clara ca boala este foarte comuna in Statele Unite. Daca doar una din sase persoane bolnave este diagnosticata, atunci inseamna ca nu stam foarte bine la acest capitol”, a explicat Joseph Murray, gastroenterolog la clinica Mayo si coordonatorul studiului.

Cu toate acestea, 1,6 milioane de americani urmeaza o dieta aglutenica, desi nu au fost diagnosticati cu boala celiaca, se mai arata in studiul citat.

“Exista o gramada de oameni care urmeaza un regim alimentar fara gluten, desi nu stiu de ce au nevoie de asta. Este important sa existe un diagnostic si un examen medical inainte de a incepe un regim drastic”, a explicat Murray.

Stdiul a fost publicat in Jurnalul American de Gastroenterologie pe 31 iulie si a fost realizat pe baza probelor de sange prelevate de la 7.798 de persoane cu varste de peste sase ani, intre 2009 si 2010. 35 dintre ei aveau boala celiaca si doar sase stiau acest lucru.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-2-milioane-de-americani-au-intoleranta-la-gluten-si-doar-un-sfert-stiu_17368/

lauff lautf laurf