Imprimare

Bugetul UPU Suceava, suplimentat cu 2,2 milioane de lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bugetul Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Sf. Ioan cel Nou din Suceava a fost suplimentat cu 2,24 de milioane de lei, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, anuntul a fost facut chiar de subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, care a luat parte la o intalnire cu medici factori de raspundere in domeniul sanatatii din judetul Suceava.

Arafat a explicat ca banii au fost acordati dupa reechilibrarea bugetelor unitatilor de urgenta din toata tara si spera ca noile fonduri alocate UPU Suceava sa permita acesteia sa functioneze la acelasi nivel de calitate ca si pana in prezent. Totodata, Arafat a precizat ca, in viitorul apropiat, zona Moldovei va avea un elicopter propriu pentru urgente medicale.

In urma unei vizite efectuate in unitatea sanitara, subsecretarul de stat a declarat ca in acest moment spitalul sucevean se apropie de nivelul oricarui spital european, singura sectie ce necesita urgent reabilitari si chiar extindere fiind UPU. Totodata, Arafat a subliniat ca UPU se confrunta si cu un deficit major de personal, in opinia lui "fiind clar sub norma, avand nevoie de o dublare a numarului cadrelor medicale de urgenta".

La randul sau, presedintele CJ Suceava a precizat ca 75% din spatiile Spitalului judetean au fost reabilitate si ca, in viitor, se gandeste la construirea unui heliport la Spitalul Judetean.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bugetul-UPU-Suceava_-suplimentat-cu-2_2-milioane-de-lei_17375/

lauff lautf laurf