Imprimare

94.000 de retete electronice, prescrise intr-o luna de la impementarea sistemului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul retetelor electronice prescrise de medicii de familie este in crestere, transmite Agerpres. Astfel, potrivit datelor furnizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au fost prescrise si validate 98.133 de retete, dintre care 94.000 au fost prescrise electronic, alte 3.547 in sistem clasic si 188 la domiciliu.

Farmaciile au eliberat 61.692 de retete in sistem electronic. Intr-un clasament alcatuit dupa numarul de retete electronice prescrise conduce Bucurestiul, urmat de Dambovita, Cluj, Iasi, Teleorman, Arges si Brasov. Pe ultimele locuri cu cele mai putine prescrieri se afla judetele Braila, Sibiu, Alba.

Retetele electronice se elibereaza, din 2 iulie, in paralel cu cele pe hartie. CNAS estima ca in prima luna sa se ajunga la aproximativ 10% din retete prescrise si eliberate in noul sistem, urmand ca procentul sa urce în doua-trei luni la aproximativ de 40-50%.

Pana in prezent, peste 90% au certificate digitale, fapt care le permite emiterea retetelor compensate în sistemul electronic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/94.000-de-retete-electronice_-prescrise-intr-o-luna-de-la-impementarea-sistemului_17373/

lauff lautf laurf