Imprimare

Bolnavii de cancer tratati cu chimioterapie dezvolta rezistenta la tratament

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Chimioterapia face ca pacientii sa dezvolte rezistenta la acest tip de tratament, ceea ce diminueaza eficienta tratarii cancerului, avertizeaza revista stiintifica britanica Nature Medicine, conform Agerpres.

Un studiu realizat de cercetatori americani de la Centrul pentru investigarea cancerului Fred Hutchinson din Seattle arata ca celulele sanatoase care inconjoara o tumoare cancerigena genereaza o proteina care explica de ce anumiti pacienti dezvolta rezistenta la chimioterapie.

Potrivit analizei, noua din zece persoane care au o tumoare solida ajunsa in faza de metastaza, precum cea mamara, de prostata, plaman sau colon, devin rezistente la tratamentul prin chimioterapie, care de obicei se administreaza pentru perioade limitate din cauza riscului de intoxicare a organismului. In perioada de repaus, celulele tumorale se recupereaza si devin rezistente la tratament.

"Tratamentele impotriva cancerului devin din ce in ce mai particularizate (...) Descoperirea noastra arata ca micromediul care inconjoara tumora poate avea si el un rol in succesul sau esecul acestor terapii", explica pentru postul BBC autorul principal al studiului, Peter Nelson.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bolnavii-de-cancer-tratati-cu-chimioterapie-dezvolta-rezistenta-la-tratament_17384/

lauff lautf laurf