Imprimare

Peste 1150 de autospeciale, mobilizate pentru interventiile in caz de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 6700 de solicitari au fost facute la Serviciile Judetene de Ambulanta in ultimele 24 de ore. Datele au fost date publicitatii de Centrul operativ pentru situatii de urgenta al Ministerului Sanatatii.

Potrivit unui comunicat de presa, au fost mobilizate peste 1150 de autospeciale pentru interventiile in caz de urgenta, in timp ce la nivel national au fost organizate 1161 de puncte de prim ajutor. Conform COSU, nu a fost raportat niciun caz de deces pana in prezent.

Ministerul Sanatatii coordoneaza Directiile de Sanatate Publica, Serviciile de Ambulanta si Unitatiile de Primiri Urgente pentru punerea in aplicare a planurilor de masuri necesare in aceste zile, in vederea reducerii riscurilor medicale.

In Bucuresti au fost inregistrate ieri 289 de solicitari la ambulanta, 143 dintre ele fiind urgente.

"Lunile acestea au fost un numar constant de solicitari. Luna august este o luna de concedii la medici si se resimte in numarul solicitarilor la ambulanta, dar si canicula este determinanta in ceea ce priveste apelarea Ambulantei", a declarat dr. Alis Grasu, managerul SJA Bucuresti-Ilfov.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1150-de-autospeciale_-mobilizate-pentru-interventiile-in-caz-de-urgenta_17387/

lauff lautf laurf