Imprimare

Operatie in premiera pentru chirurgia pediatrica ieseana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Iasi a avut loc o premiera in chirurgia pediatrica, anunta Agerpres. O echipa mixta de medici de la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi a efectuat o interventie in timpul careia au fost scoase laparoscopic splina si colecistul unei paciente in varsta de 17 ani.

Conform dr. Valentin Munteanu, directorul Spitalului Sfanta Maria, tanara suferea de o afectiune hematologica rara care i-a afectat splina si colecistul. Prin urmare, s-a decis efectuarea unei interventii laparoscopice in timpul careia i-au fost rezectate cele doua organe.

"S-a apelat la acest timp de interventie intrucat vindecarea pacientului este mult mai rapida. Acest tip de interventie reprezinta un progres pentru spitalul nostru. Apreciez in mod deosebit acest nou inceput al chirurgiei pediatrice care permite realizarea unor interventii chirurgicale dintre cele mai complexe in care pacientul este supus unui stres operator minim si totodata are un rezultat postoperator superior din punct de vedere al duratei recuperarii si al aspectului cosmetic", a declarat dr. Valentin Munteanu, directorul Spitalului de Pediatrie Sf. Maria din Iasi.

Interventia este o premiera pentru chirurgia pediatrica ieseana, fiind efectuata de prof.univ.dr stefan Georgescu de la Spitalul Universitar Sfantul Spiridon si prof.univ.Gabriel Aprodu, seful Clinicii II Chirurgie din cadrul Spitalului de Copii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Operatie-in-premiera-pentru-chirurgia-pediatrica-ieseana_17393/

lauff lautf laurf