Imprimare

Guvernul a desfiintat Spitalul Clinic Prof. dr. Scarlat Longhin din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a luat decizia de a desfiinta Spitalul Clinic de Dermatovenerologie "Prof. dr. Scarlat Longhin" din Capitala. Potrivit unei Hotarari de Guvern, structurile din cadrul institutiei sanitare au fost mutate in Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes" din Bucuresti, al carui management a fost preluat de Primaria Capitalei.

Hotararea de desfiintare a spitalului amintit a fost luata in sedinta de Guvern din aceasta saptamana

Potrivit actului normativ, "personalul si patrimoniul vor fi preluate de catre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” Bucuresti sau de catre alte unitati sanitare publice din reteaua administratie publice locale a Municipiului Bucuresti, conform prevederii Hotararii CGMB nr. 67/2012".

Desfiintarea Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. Dr. Scarlat Longhin” Bucuresti urmeaza retrocedarii imobilelor in care acesta functiona.

Desfiintarea spitalelor, facuta sub presiunea Bancii Mondiale si a FMI-ului

Potrivit expertilor din domeniul sanatatii, masurile de genul desfiintare, reprofilarea si comasarea spitalelor s-au luat sub presiunea Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, fara sa existe o strategie bine pusa la punct.

"Nu a existat o analiza interna justificata, nu s-a facut o etapizare a procesului. Nu spun ca masura nu era necesara, dar s-a tot amanat acreditarea spitalelor, proces prin care spitalele s-ar fi autodesfiintat fara circ", declara in urma cu un an dr. Sorin Paveliu, fost parlamentar in Comisia de sanatate a Senatului.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-a-desfiintat-Spitalul-Clinic-_Prof.-dr.-Scarlat-Longhin_-din-Bucuresti_17392/

lauff lautf laurf