Imprimare

Terapia cu celule stem, eficienta in restaurarile osoase

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii de la Scoala de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Michigan si cei de la Centrul de Cercetare pentru Sanatate Orala au efectuat un studiu pe 24 de pacienti care aveau nevoie de reconstructia maxilarului dupa ce dintii le-au fost indepartati.

Potrivit sciencedaily.com, oamenii de stiinta au descoperit celulele stem ajuta la regenerarea tesutului intr-o maniera mai rapida si eficienta decat prin tratamentele de regenerare osoasa.

Tratamentul cu celule stem rezolva probleme cauzate de traumatism

"In cazul pacientilor care au deficiente ale maxilarului si dinti lipsa, este foarte dificil sa inlocuiesti ii inlocuiesti pe acestia din urma in asa fel incat sa arate si sa functioneze normal", a declarat Darnell Kaigler, principal autor al studiului si asistent universitar in cadrul Universitatii Michigan.

"Tehnica aceasta ar putea fi utilizata in restaurarile osoase", a completat medicul dentist.

Tratamentul cu celule stem este cel mai potrivit pentru rezolvarea unor probleme aparute in urma traumatismelor si bolilor sau disabilitatilor din nastere. Marele avantaj al acestei terapii este ca sunt folosite propriile celule ale pacientului pentru regenerarea tesuturilor.

Rezultatele studiului, promitatoare

"Rezultatele studiului au fost promitatoare. La sase si la 12 saptamani de tratament pacientii au beneficiat de implanturi dentare. Rezultatele au fost mai bune in cazul pacientilor ale caror tesuturi s-au regenerat cu ajutorul celulelor stem, decat cei care au primit tratament traditional de regenerare osoasa ghidata", a declarat Kaigler.

Studiul "Terapia cu celule stem pentru repararea oaselor craniofaciale: Un studiu randomizat, controlat clinic" a aparut in The Journal Cell Transplantation.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Terapia-cu-celule-stem_-eficienta-in-restaurarile-osoase_17399/

lauff lautf laurf