Imprimare

MS va negocia modalitatea de stabilire a coplatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a transmis numele institutiilor care pot lua parte la negocieri cu privire la modalitatea de stabilire a coplatii, arata un comunicat de presa dat publicitatii.

Conform documentului publicat de MS, pe data de 13.08.2012 sunt invitati reprezentantii organizatiilor profesionale medicale, mai precis CMR, CMDR, CFR, OAMGMAMR si OBBBC.

Pe data de 14.08.2012, la negocieri sunt asteptati reprezentantii sindicatelor si cei ai coalitiilor si asociatiilor de pacienti din Romania. Medicii de familie, reprezentantii Aliantei pentru Sanatate si cei ai Federatiei Patronatelor Farmaceutic e din Romania vor participa la negocieri pe 16.08.2012.

Proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011 - 2012 se afla in dezbatere publica pe site-ul www.ms.gov.ro, la sectiunea Transparenta decizionala.

Domeniile de asistenta medicala pentru care se incaseaza coplata sunt: asistenta medicala primara, asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitatile clinice, inclusiv recuperare, medicina fizica si balneologie, precum si asistenta medicala ambulatorie asigurata in baza competentelor/atestatelor de studii complementare in fitoterapie, homeopatie, planificare familiala si acupunctura, asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitatile paraclinice, asistenta medicala spitaliceasca.

Coplata nu va fi aplicata serviciilor de medicina de urgenta.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-va-negocia-modalitatea-de-stabilire-a-coplatii_17400/

lauff lautf laurf